vhealingpeacock

[Conditionering shift 2023] van 3D naar 5D en hoger

Gewoonten anno 2023. [Conditionering]

Het ontstaan van klassiek conditioneren
Het begrip van klassiek conditioneren werd ontdekt door de Rus Pavlov tijdens een onderzoek naar spijsvertering van honden. Hij ontdekte bij toeval de geconditioneerde reflex. Pavlov zag dat als een hond een stuk vlees in zijn bek krijgt, hij automatisch zal gaan kwijlen. Dat kwijlen is een natuurlijke reflex. Een natuurlijke reflex is het tegenovergestelde van een geconditioneerde reflex. Het gedrag van de hond om te gaan kwijlen, is niet aangeleerd en dus ongeconditioneerd. In dit voorbeeld kunnen we spreken van prikkels. De hond reageert ongeconditioneerd (hij gaat automatisch kwijlen, iets dat hem niet aangeleerd is) op een ongeconditioneerde prikkel (dat stuk vlees).

Alles wat je jezelf hebt aangeleerd, kun je ook weer afleren. Het zou kunnen dat de hond een hele tijd geen voedsel meer krijgt op het moment dat het belletje weer rinkelt. In zo’n geval zal de hond op den duur gewoon niet meer kwijlen. De aangeleerde reactie verdwijnt dan langzaam. Dit heet uitdoving. Uiteindelijk zal het gedrag helemaal verdwijnen.

download

Neocortex
De neocortex wordt omschreven als het menselijk brein. Het is ons jongste brein en onderscheid ons van alle andere dieren. Het stuurt ons denken, ratio, analyse, logica, geheugen, remming impulsen en onze creativiteit.

Limbisch systeem
Het limbisch systeem staat bekend als het zoogdierbrein. Hier worden onze emoties, gevoelens, interactie en motivatie gereguleerd.

Reptielbrein (Hersenstam) #fightorfreeze
Onze hersenstam is bekend als het reptielbrein en stuurt onze instincten, reflexen, vecht-vlucht reacties, bevriezingsreactie, homeostase, hartslag en onze bloeddruk.

Inslag van acute of intense stress
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de inslag van acute stress, hevige gebeurtenissen en trauma optreedt in de hersenstam en niet in de neocortex. Bij een hevige stressreactie worden onze reacties gestuurd vanuit ons reptielbrein. De neocortex wordt dan tijdelijk uitgeschakeld.

vhealingch

*Hoe de mening van anderen onze leven bepaald..
Als we kijken naar het gedrag van een ander, doen we dit op een andere manier dan wanneer we naar onszelf kijken. Bij onszelf kijken we naar wie, wat en waarom, de interne processen. Naar binnen kijken dus. Ons gedrag bestaat ook uit wat we denken, willen en bedoelen. Veel te vaak worden keuzes gemaakt omdat je dacht dat er iets van je verwacht werd. Bij een ander zien we het gedrag en de wie wat waarom niet!

  • Het doet er niet toe wat een ander denkt, het gaat erom wat jij van jezelf denkt.
  • Je doet wat het beste is voor jou en jouw leven en niet wat het beste is voor van alles en iedereen.

Dit blijkt niet gemakkelijk te zijn. Op het moment dat je denkt dat je voor jezelf bezig bent heeft een ander je al wijs gemaakt dat je het op die manier moet doen en dat dat het beste voor je is.

*Het verleden en de schaamte van falen(toen) die jou nu nog steeds opjaagt. [ #patronen #verleden #onderbewuste #karma] Wat waren de mijlpalen? [hoogte en dieptepunten] Waarom vond je het zo belangrijk om die beker of die diploma binnen te halen? Is dat jouw beslissing of is dat vooral omdat je ouders of anderen dat zo belangrijk vonden?

  • Het verleden is niet gelijk aan je heden (lees dat opnieuw).
  • Wat belangrijk is wat je nu doet.
#karma #boomerangeffect #wetvan1
In kader van all is one en karma wacht op jou; betekent karma wacht op jouw zelf . Heb je jezelf wel eens betrapt op deze woorden die je hebt geuit? DAAROM zeggen we let op de woorden die je uitspreekt. Daar deze woorden vaak naar jezelf terugkeren maar dan x 3. Wet van Karma- Karma is handelen/actie. Geachten en woorden, worden daden en handelen. Een emotie is een gedachtevorm, een keuze, een gevoel. Deze kan je verkleinen, vergroten, ervaren en delen, motiveren etc. Maar het is vaak een tijdelijke emotie waar wij vandaan handelen. Iets van korte duur. Voor het investeren in iets op een langer termijn dien je meer vaste patronen in liefde met jezelf af te spreken. ????

*Besluiteloos zijn.
Wat waren de beste en slechte keuzes die je maakte? Toen je knopen moest doorhakken. Wie maakte die keuzes? Of werd dit vooral voor je gedaan? Of werd je er toe gedwongen?

  • Als je hebt besloten waar je wilt zijn dan pas zal je vertrekken uit de huidige situatie.
  • Leef je volgens je eigen overtuigingen of kan het ook anders? Weet wat je wilt en manifesteer dit vanuit passie.
  • Aarzelen over de doelen die je voor ogen hebt.

*Zonder acceptatie is je eerste stap nooit gezet. Op het moment dat je beseft dat je regelmatig niet doet wat je had voorgenomen begint het aarzelen vaak. Dit herhalen van aarzelingen veroorzaakt onzekerheid en kan zelfs je hartkloppen versnellen.

  • Er zijn 2 primaire keuzes in het leven; het accepteren van de condities zoals ze bestaan of het accepteren van de verantwoordelijkheid zodat je de verantwoordelijkheid kan nemen om dit te veranderen.
  • Stop met vermijdingsgedrag; plezier op de korte termijn zoals overmatig drugsgebruik, teveel of ongezond eten en drinken, gokken, shoppen.

*Kiezen voor niets doen
Het examen persé moeten/willen behalen gevoel. Ken je dat die spanning voor het tentamen? Het malen over wat als… Die dingen heb je meestal niet in de hand. Wat je wel in de hand hebt is de voorbereiding op het tentamen (of anders). Dit zou een goed moment zijn om te oefenen op je concentratie bijvoorbeeld via meditatie.

  • Overleven, geleefd worden enzovoorts voelt veilig maar al gauw als niets doen.
  • Je kan de keuze maken om nu te leven
  • Gelijk hebben

 

*Het eeuwige cliché. Dit is het moment om je overtuigingen te onderzoeken en je horizon te verbreden.

  • Streef naar succes maar geef je recht om fout te mogen zijn niet op. Je leest het goed, het is je recht om fouten te maken. Doe het alleen niet nog een x waar je ook nog eens anderen in mee trekt, dat is namelijk geen fout meer maar je karakter.
  • Anders zal verlies je de mogelijkheden om nieuwe dingen te leren en voorwaarts in het leven te bewegen.

*Wegrennen (onderzoek je vluchtgedrag, vrees, beklemming) van problemen die opgelost dienen te worden.

Inzichtstool V Healing: Anno 2020 leeft men in een vecht-of-vluchtreactie of staat, of vlucht-of-vechtreactie, dit is een verdedigingsmechanisme dat bij mensen en dieren optreedt als er acuut gevaar dreigt. De reactie begint met acute hevige angst en stress. Als gevolg hiervan produceert het lichaam grote hoeveelheden adrenaline en cortisol (stresshormonen), de bloeddruk en hartslag gaan omhoog, de spieren worden gespannen, haren komen rechtop te staan (kippenvel), de zintuigen worden scherper (pupillen verwijden, oren staan rechtop) en de pijngevoeligheid daalt naar een zeer laag niveau (endorfinestimulus). Hierdoor is het lichaam voorbereid op een gevecht of om op de vlucht te slaan.
  • Stop met wegrennen!
  • Om de issue te confronteren is het nodig om open te communiceren over je vrees, gedachten, elkaar te appreciëren, te kunnen vergeven en ook om de mensen die het verdienen in je leven eens echt liefde te geven, of heb jij dit nu juist is nodig?
  • Excuses maken in plaats van keuzes. Ja maar… Ja zus, ja zo. Ach, houdt toch op!
    Blijf jezelf voor de gek houden en val een ander er niet mee lastig, goed?

*Wanneer je tot inzichten bent gekomen is het niet verkeerd om jouw mindset hierop aan te passen door dit te herprogrammeren. Dit is mogelijk via healing, via gesprek, via NLP.

  • Het op lange-termijn falen is ook wel eens het resultaat van mensen welke excuses maken ipv. een besluit.
  • De beste tijd om een boom te planten was 20 jaar geleden, de tweede beste tijd is NU.
  • Verzuimen in de erkenning van de positieve punten in je leven.

*Wij mensen zijn pijnvermijdende wezens. Vandaar dat we een masker op doen. Dat heeft alles heeft met het vergroten van overlevingskansen te maken.

  • Wat je vaak ziet hangt geheel af van waar je naar zoekt en waarom.
  • Het zal je moeilijk worden om ooit gelukkig te zijn als je niet dankbaar bent voor de goede dingen die nu in je leven zijn. Zoals in leven zijn.
  • Het niet appreciëren van het huidige moment.

*Het niet bewust mee maken. Dit is wat mij betreft te vaak het geval. Beslissingen worden gemaakt uit pijnvermijding en uit angst of onzekerheid.De diepe pijn die het leven in deze illusie veroorzaakt wordt vaak weggedrukt met hard werken, sociaal geaccepteerd alcoholisme en andere genotsmiddelen en het vermijden van stilte.

  • Te vaak proberen we bergen te verzetten, het grootst mogelijke te bereiken zonder de realisatie dat het grootste gedeelte van het leven is gemaakt van de kleinere dingen.
  • De kunst is te leven van geconditioneerd naar authentiek..

Aan hard werken kunnen we ook ook een alinea wijden. In het kader van de wet van de aantrekking is de gedachte, het idee en de emoties die hierbij horen alweer achterhaald, net als het hebben van veel geld. Met hard werken kom je er wel, met veel geld wordt je ongelukkig of zijn er meer lasten. Allemaal beperkende leringen en overtuigingen. Maar wel deel van een opvoeding, wel diepgeworteld. Met enige bewustwording is al deze patronen kunnen steeds meer bladeren licht ontvangen en zal het proces van transmutatie in gang worden gezet.

Daarom heb ik dit artikel geschreven. Omdat men mag meer terug komen bij Zelf. Meer vertrouwen op je intuïtie verteld je wat en wie wel of niet goed voor jou is. Als we blijven kijken om ons heen en naar wat sociaal en maatschappelijk geaccepteerd wordt tegenwoordig denk je, ja dat is groei. Maar vergis je niet, het is veelal groei in de conditionering in de termen, hokjes waar de massa zich in gedraagt. Als je erbuiten valt hoor je er niet bij. En dat is niet erg. Dat is juist je kracht, vanuit daar kom je in het veld van bewustwording, innerlijke kracht en vanuit daar kan je resoneren met gelijkgestemden. Je zal zien dat dat is wat je pas intens gelukkig maakt.

In mijn studie Toegepaste Psychologie vind ik bevestiging van wat ik ervaar in mijn denken, doen en gedrag. De redenaties, patronen, overtuigingen, opvoeding en kortom de conditionering achter iets en de toepassing in het contact met anderen en situaties in het dagelijkse leven. Het stukje vrijheid, voelen, ontdekken en de clearing zit meer in het ondekken en de omgang met de spirituele wetten en de superfijne cursussen zoals mindful coachen die ik volg. De combinatie in kennis en ervaring en de toepassing hiervan brengt mij vrijheid, een bewustzijnsstaat van levensvreugde en dankbaarheid, ergens waar ik mag zijn zoals ik ben en dit heb ik eigenlijk altijd al in liefde met mensen op mijn pad gedeeld.

In liefde en Licht,

img_3500-5

V Healing, Love & Light

About Author

Related posts

Comments ( 5 )

  • Light Healing

    Mooi geschreven!

    • Dankjewel! Dat is altijd leuk om te lezen als het bevalt

  • Hi there too every one, the contents existing at this site are in fact remmarkable for people experience, well, keep up the good work fellows. Loria Wally Ruperto

  • I was very pleased to find this web site. I need to to thank you for your time for this wonderful read!! I definitely liked every part of it and I have you bookmarked to check out new stuff in your site. Corene Egor Emmit

  • shifting with leentje

    Hoe resonerend!

Leave a Comment