Lotus

Zo maak je van je van dromen concrete doelen voor 2024!

Yes, we hebben 2024 bijna bereikt! Tijd voor evaluatie en bezinning. Hoe zit dat met oordelen, zaaien, oogsten, KARMA. Hoe vaak zeggen we niet, KARMA, KARMA, KARMA. En zo blijft Karma dan ook zijn ronde doen. 

Ooit had ik een situatie, ik wist mij geen raad meer. De adviesgever in mezelf, mijn Hoger Zelf, verwees mij een keer naar mijn tante voor advies. Zij begeleid vele op hun spirituele pad, in en met veel liefde en licht maar ook met de realiteit en de harde waarheid. Wees klaar voor een harde waarheid, dacht ik nog voor ik eraan begon.

Dit is wat zij mij duidelijk kon maken: Elk oordeel over een ander of een situatie buiten jou zegt hetzelfde over een deel van jouw: dat is wat er wordt bedoeld met de wet van synchroniciteit. perceptie = projectie. Wat je ziet ben je zelf. Zoals je denkt, doet en verlangt zo trek je aan, want denken en doen = zaaien. Dus doe niet hetzelfde als een ander, anders roep je hetzelfde op. Dat geld dus ook voor het doen wat je altijd al deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg. Wat je niet wil dat een ander je doet, doe dat ook een ander niet, niet in denken, niet in woord, niet in daden. Dus wat je nu oogst is wellicht ergens gezaaid, geldt ook voor mij en anderen.

Laat dit is goed bezinken en helder worden; de verandering die je wil zien in een situatie of bij anderen moet je eerst zelf ondergaan. Let op: Dit vergt intra-persoonlijke intelligentie – enige zelfkennis.

  • Hoe werk je aan jezelf?
  • Hoe ontdek je wat je graag wil?
  • Hoe verander je je denken om positieve resultaten te bereiken? Hoe ontwikkel je doorzettingsvermogen?
  • Welke eigenschappen moet je hebben om succesvol te zijn?
  • Heb je in 2023 in jezelf geïnvesteerd, en meer tijd aan jezelf besteed?
  • Ken je jezelf wat beter?

Wat heb je bereikt?
Ben je afgelopen jaar dichter bij jezelf gekomen?
Ben je afgelopen jaar jezelf meer gaan waarderen?
Accepteer je jezelf beter zoals je nu bent?
Heb je afgedaan met schuldgevoelens?
Ben je opgehouden om jezelf te bekritiseren?
Ben je anders gaan kijken naar jezelf en naar je situatie?
Is de manier waarop je met jezelf praat positiever geworden?
Zit je wat lekkerder in je vel?
Hoe vaak geef je jezelf een schouderklopje?
Is je dankbaarheid voor wie en wat je bent en wat je hebt vergroot?
Is dankbaarheid een deel van jezelf geworden?
Heb je een zekere mate van Innerlijk Geluk kunnen bereiken?
Ben je Succesvol geweest in hetgeen je doet?
Heb je je gestelde doelen kunnen realiseren.?
Heb je kunnen werken aan je eigenwaarde en je zelfvertrouwen?
Heb je een winnersattitude of een succesmind ontwikkeld?


Stukje NLP Coaching:
Gezonde gewoontes ontwikkel je helemaal zelf. Dat klinkt misschien simpel of eng. Maar dat is namelijk terug in je eigen kracht staan.

Bijvoorbeeld: Ik heb nog niet de juiste middelen, ik doe het straks, morgen zal ik het doen. Dit is uitstelgedrag! Hierdoor programmeer je je onderbewuste steeds met : Ik doe het nog wel! Het komt nog wel. Maar het gebeurd nooit.!!!!!!!!!
Verander die overtuiging in: “Ik ga het nu doen”, “ Ik pak het nu aan” hierdoor creëer je de gewoonte dat je dingen nu kunt aanpakken niet hangt in dat uitstelgedrag. Bewust of onbewust ga je dat ook gelijk wel of niet doen.

Ga eens na: Welke gewoonten en overtuigingen hebben tegen je gewerkt waardoor je niet geslaagd bent in het realiseren van je doelen en welke hebben wel vóór je gewerkt zodat je succesvol bent geweest.

Was je in staat om je eigen keuzes te maken om zo richting te geven aan jouw leven of hebben anderen jouw leven bepaald of heb je het weer aan het ”toeval” overgelaten? Of was het je partner welke jou tegenhield?
Ook hier hoor ik mijn tante tot mij spreken: Zolang je erg emotioneel reageert op de dingen die je eigenlijk zelf aantrekt, wijst dat op delen in jezelf die je niet kent, erkent, herkent, gezuiverd en bevrijdt hebt, begrepen en geaccepteerd hebt, en op levenslessen welke nog niet geleerd zijn van het naaste en verre verleden. Je trekt dan die mensen aan, inclusief je eigen moeder/vader/partner/schoonmoeder die je laten zien, delen in je die jij en anderen ooit hebben afgewezen, onderdrukt, genegeerd. Dus wat je afwijst in een ander, is wat je afwijst in jezelf. Dat herken je in hoe je over iemand denkt, oordeelt, conclusies die je trekt, beschuldigingen, verwijten, beledigingen die je uit.
Wil niet zeggen dat je boosheid moet negeren. Negeren werkt ook niet. Maar wat wel? Er naar kijken , het aandacht geven, en jezelf afvragen: wat in mij begrijp ik nog niet, accepteer ik nog niet, waar ben ik boos over.
Vergeving [met een dikke streep eronder]
En toen kwam het, ja, vergeven. Ik moest HET vergeven? Dit? Hoe? Waarom?
Lees gauw verder voor het vervolg…



Ze zei me: Daarna vergeef je met hart en ziel de ander en vraag je vergeving voor wat je ooit bewust en onbewust gedaan of nagelaten hebt, dat anderen je laten oogsten wat je ooit gezaaid hebt. Daarna vergeef je ook jezelf voor wat je ooit gedaan of nagelaten hebt.

Alleen vergeving verbreekt karmische en nieuwe negatieve koorden. Tenzij je vindt dat je het verdient om zo bejegend te worden, of een deel van je dat vindt, daarom trekt het datgene aan. Dit is wat er bij regressie steeds naar boven komt, daardoor lijden mensen, door niet los te laten wat ooit misdaan is, en roepen ze anderen op om zich te straffen, zo creëren ze hun eigen hel.

Nu jaren later, kijk ik terug, denk ik terug, lees ik terug. En ja, dit is het beste advies en hulp ooit geweest voor de rest van mijn leven. Ik had geen beter advies kunnen krijgen, geen beter moment, geen mooiere woorden, geen mooiere persoon. Een harde bittere pil toen, maar een wijze les. Haar wijsheid en ervaring heeft me uit de meest onmogelijke situatie verheven. Mijn bereidheid tot het opvolgen van haar advies heeft mij verheven naar een gangbare situatie. Natuurlijk moest ik de ander(en) vergeven anders kom ik zelf ook niet vooruit, er blijft iets aan je knagen en trekken, trekken naar het verleden.


De Wet van de Aantrekkingskracht
We weten inmiddels dat niets je overkomt. Alles dat op je weg komt of dat je dat nu ondergaat, heb je bewust of onbewust naar je toegehaald.
Niets kan onuitgenodigd tot je komen. Het kan alleen komen als je op de golflengte ervan bent gaat zitten. Elke gedachten, elk gevoel, elk woord alles wat je doet heeft een eigen vibratie. En die vibratie trekt datgene aan wat op dat zelfde vibratieniveau zit.
Je zendt steeds vibraties uit die soort gelijke vibraties aantrekken.
Je vibratie hangt af van je gevoelens en je gevoelens hebben te maken met je gedachten en overtuigingen. Jouw leven is dus geen toeval en ook geen gok, jij kunt het richting geven door je eigen keuzes te maken. Door te kiezen welke gedachten je wilt toelaten en beperkende overtuigingen te vervangen door krachtige positieve overtuigingen. Door te weten wat je wil zijn, hebben, of doen en ervoor te gaan.

Denk maar aan de ”Verandering” waar Barack Obama voorstaat
en de slogan : Yes, we can!!!!
Weet en wees ervan overtuigd dat ook voor jou
kan gelden: Yes, I can; Ja ik kan het!

 

Affirmaties
Ik ben onder alle omstandigheden;

  • mijn eigen levensgeluk aan het creëren,
  • succesvol,
  • liefdevol,
  • gezond etc.

Jij bent hier namelijk echt zelf verantwoordelijk hiervoor. Als iedereen zijn/ haar verantwoordelijkheid zou inzien en die nemen en tot actie over zou gaan dan creëren we met z’n allen een betere wereld. Maar begin bij jezelf.

vhealing

Je hebt als het goed is de balans voor jezelf opgemaakt.
Wees eerlijk tegen jezelf als je dat doet.
Het kan zijn: “Ik heb helemaal niets gedaan”, “Soms wel en soms niet”, “Af en toe als ik eraan dacht”. Maar het kan ook zijn : “Het is helemaal gelukt”., Je bent ervoor gegaan en het is gelukt. Gefeliciteerd!

Napoleon Hill zegt:
Iedere mens heeft de wens om rijk te zijn. De wens alleen brengt je geen rijkdom.
Maar de state of mind die een diep verlangen wordt en op verschillende manieren plannen maakt met de rede waarom je rijk wil zijn, en deze plannen ondersteund met volharding, die geen falen ziet.

Je verlangen zal een passie moeten worden zodat je actie onderneemt en met volharding op planmatige wijze aan het werk gaat om je doel te bereiken.
In jezelf investeren is nooit verloren en daar sta ik echt achter! Dit leer je namelijk allemaal niet op school maar door levenservaring, door dicht bij jezelf te blijven.
Het wonderlijke is dat je soms kennis tot je neemt en vaardigheden ontwikkeld die later hard nodig blijken te zijn voor het realiseren van je doelen en voor situaties waar jij en anderen in komen te zitten. Het geeft zo’n voldaan en dankbaar gevoel als je dat ontdekt en het geeft je zelfvertrouwen en je eigenwaarde een behoorlijke booster.

Grijp elke kans die je krijgt, ontdek en ontwikkel je talenten, je mogelijkheden.

Ik hoop dat een ieder in 2023 zijn rivale gewijd draagt en 2024 start, met verantwoordelijkheid te nemen voor zijn/haar eigen groei en ontwikkeling om zo een gelukkig en rijk leven te creëren.

Hoe de dag positief te beginnen
Niet veel mensen hebben de tijd hebben om ‘s morgens te gaan zitten om de opkomende zon te begroeten. Maar ik raad je toch aan je dag te beginnen met wat affirmaties of rituelen. Ik doe het ook dagelijks en het werkt! Typ het uit of maak je eigen groet en plak die op je spiegel in je badkamer zodat je het ziet en dat niet vergeet.

Een ochtend groet aan jezelf:
Zeg het hardop en met een glimlach in je stem, kin omhoog en een goede houding.
Goedemorgen…………… (Naam)” “Je ziet er goed uit vandaag! Je voelt je goed, je bent awesome en je bent gereed om alles aan te kunnen. !”

Geef jezelf ook antwoord terug.
Ik voel mij fantastisch! Ik voel mij Speciaal vandaag! Ik voel me goed en gezond! Ik houd van mezelf zoals ik ben, Ik ben blij dat ik leef en ik ga ervoor vandaag! Het wordt een fantastische dag!

Met deze interne opwekkende motivatie heb je een geweldige start van je dag. Je komt makkelijk in beweging en weet dat je een gewone dag in een bijzondere kunt veranderen.

© By V Healing, Love & Light

#wetvandeaantrekkingskracht
#doelen2022
#Healing&Coaching
#2022
#manifesteren

About Author

Related posts

Comments ( 2 )

Leave a Comment